Головна Новини Світ ЄС ЄС заликав надати докази благополуччя зірки тенісу: яка відповідь Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС заликав надати докази благополуччя зірки тенісу: яка відповідь Китаю

ЄС підтримав стурбованість держав з усього світу щодо життя Пен Шуай

1 грудня 2021, 10:51
Поділіться публікацією:

Європейський Союз закликав Пекін у вівторок, 30 листопада, показати докази благополуччя зірки тенісу Пен Шуай, підтримавши міжнародну стурбованість її долею. Раніше Пен Шуай звинувачувала в сексуальному насильстві колишнього високопоставленого китайського чиновника. Про це повідомляє Reuters.

ЄС заликав надати докази благополуччя зірки тенісу: яка відповідь Китаю

Зірка тенісу Пен Шуай - Reuters

"ЄС приєднується до зростаючих міжнародних вимог, у тому числі з боку професіоналів спорту, щодо гарантій того, що вона вільна та не під загрозою. ЄС просить уряд Китаю надати підтверджені докази безпеки, благополуччя і місцезнаходження Пен Шуай", – йдеться у заяві зовнішньополітичної служби ЄС.
Блок також закликав китайську владу провести "повне, справедливе та прозоре розслідування її звинувачень у сексуальному насильстві".

Місцезнаходження Пен, колишньої першої ракетки світу в парному розряді, викликало занепокоєння, коли вона зникла 2 листопада після того, як опублікувала повідомлення в соціальних мережах про те, що колишній віце-прем'єр Китаю Чжан Гаолі вчинив над нею сексуальне насильство.

Вона знову з'явилася в середині листопада в Пекіні і провела відеодзвінок з президентом Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом. Але Жіноча тенісна асоціація (WTA) заявила, що це питання не вирішує, що не полегшує занепокоєння щодо її здоров'я та безпеки.

На номер телефону в посольстві Китаю в Брюсселі не відповіли. Ні Чжан, ні уряд Китаю не прокоментували звинувачення, хоча Пекін закликав іноземні уряди не втручатися в ці справи. Ця тема була заблокована для прямого обговорення в китайському Інтернеті.

Як повідомляли раніше "Коментарі", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон не відкидає можливості дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор, які має приймати Пекін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини