Головна Новини Світ ЄС ЄС збирається відкрити кордони не для всіх туристів: кому пощастить
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС збирається відкрити кордони не для всіх туристів: кому пощастить

Серед вакцин, схвалених Євросоюзом, в Україні поки що застосовується лише AstraZeneca

3 травня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Європейська комісія (ЄК) офіційно запропонувала впускати іноземних туристів до країн-членів ЄС. Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

ЄС збирається відкрити кордони не для всіх туристів: кому пощастить

ЄС може відкрити кордони для щеплених вакцинами (фото з відкритих джерел)

У зверненні наголошується, що Європейська комісія пропонує дозволити в'їзд до ЄС із несуттєвих причин усім особам, які не лише прибувають із країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, а й отримали останню рекомендовану дозу схваленої у ЄС вакцини.

Серед останніх в Україні поки що застосовується лише AstraZeneca, а влітку очікуються поставки препарату Pfizer/BioNTech. Інші ж вакцини, дозволені у ЄС, — це Johnson&Johnson і Moderna.

Умови в'їзду можуть спростити і для осіб, імунізованих вакцинами зі списку Всесвітньої організації охорони здоров'я для використання в надзвичайних ситуаціях.

Одночасно з цим у комісії рекомендують Євросоюзу підвищити поріг нових випадків COVID-19 для країн, з яких може бути схвалений в'їзд.

"Це дозволить державам-членам у стислі терміни тимчасово обмежити до необхідного мінімуму усі поїздки з таких країн на термін, необхідний для прийняття відповідних санітарних заходів", — говорять у ЄК.

Нагадаємо, керівник Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук заявила, що не варто вводити другу дозу вакцини від коронавірусу, яка має відмінний від першої тип виробництва. Як розповіла Гук, в Україні доводиться враховувати ситуацію з вакцинами.

За її словами, можливість вакцинації іншим виробником допустима. Однак лікар зазначає про важливість методики виробництва вакцини. Тобто це може бути РНК-вакцина, векторна або інактивована вакцина.

Раніше американський лікар розповіла, коли ті, хто перехворів коронавірусом, можуть отримати вакцину від Covid-19. Медик пояснила, чи потрібно взагалі вакцинуватися тим, хто недавно переніс цю інфекцію.
За словами медичного аналітика, при отриманні вакцини від коронавірусу необхідно брати до уваги одну з важливих умов: ви повинні переконатися, що здорові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини