Головна Новини Світ ЄС ЄС змінив рішення щодо України у зеленому списку – коли оголосять про обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС змінив рішення щодо України у зеленому списку – коли оголосять про обмеження

Зростання захворюваності на COVID-19 та занизька кількість вакцинованих в Україні становлять небезпеку для країн ЄС

5 листопада 2021, 16:15 comments1060
Поділіться публікацією:

Європейський Союз вніс зміни у список для в'їзду громадян третіх краї, повідомляє агентство BBC.

ЄС змінив рішення щодо України у зеленому списку – коли оголосять про обмеження

Обмеження для в'їзду до ЄС викликані зростанням захворюваності на COVID-19 - ілюстративне фото з мережі

Посли європейських країн 5 листопада 2021 р. ухвалили нове рішення щодо "зеленого списку". Україна з цього списку буде викреслена.

Офіційного рішення ще немає – воно очікується з понеділка 8 листопада. Інформація підтверджена з двох джерел: Рікардом Йозвяком, керівником європейського бюро "Радіо Свобода", та джерелом BBC News – працівником однієї із структур ЄС.

Якщо Україну виведуть зі списку "зеленої зони", це означає лише певну рекомендацію для країн-членів ЄС. Країни самостійно вирішуватимуть, чи відновити обмеження для перетину кордону українцями, які планують потрапити туди з туристичною метою.

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, заспокоїв громадян у своєму Twitter:

"Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, аби зберегти максимальну свободу подорожей для українців".

Європейський Союз у зв'язку з пандемією коронавірусу у 2020 р. ввів нові правила перетину кордону. Мінімальні обмеження стосувались тих країн-не членів ЄС, які відповідають певним критеріям безпеки. Ще на цьому тижні таких країн було 20, і Україна – серед них.

Болгарія та Хорватія, відповідно до концепції ЄС про самостійність рішень окремих урядів, полегшили правила пересування ще раніше. У цих країнах при в'їзді достатньо було показати негативні результати ПЛР-тесту або сертифікату про вакцинацію від COVID-19. Між тим Франція та Німеччини, не очікуючи рішення ЄС, дозволяють українцям перетин свого кордону лише після пред'явлення сертифікату.

Видання "Коментарі" публікувало міркування Михайла Радуцького, голови комітету ВР з питань здоров'я, щодо "зеленої зони" для України. Докладніше про критерії, яким має відповідати безпечна країна, можна прочитати за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини