Головна Новини Світ ЄС ЄС зняв санкції з ексміністра часів Януковича Олександра Клименка
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС зняв санкції з ексміністра часів Януковича Олександра Клименка

З Клименка було знято обмеження через відсутність достатньої кількості доказів щодо злочину

25 листопада 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

ЄС ухвалив рішення щодо виключення колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка із санкційного списку. Про рішення Європейського Союзу щодо зняття санкцій з Олександра Клименка повідомив брюссельський журналіст Рікард Джозвяк на своїй сторінці у Twitter, пише УНН.

ЄС зняв санкції з ексміністра часів Януковича Олександра Клименка

Олександр Клименко - фото з відкритих джерел

"Посли ЄС вирішили виключити колишнього міністра доходів та зборів України Олександра Клименка зі списку санкцій, введених за розкрадання державних коштів України", — пише журналіст у повідомленні.


Експосадовцю Олександру Клименку було оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем) КК України, однак через недостатню кількість доказів в українського слідства ексміністра виключили з санкційного списку ЄС. 

За останні роки Європейський Союз зняв санкції з декількох чиновників, які були при владі за часів Януковича, через недостатню кількість доказів проти них. Зокрема серед тих, хто вже позбувся обмежень від ЄС, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров та ексміністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький. Таким чином у санкційному списку Європейського Союзу залишилося 7 осіб із 18.

"Причина цього в тому, що немає відчутного прогресу у розслідуванні їхніх справ в Україні. Ми порушували це питання перед нашими правоохоронними органами, що треба пришвидшувати цю роботу, щоб надавати доказову базу для продовження санкцій, і сподіваємося, що колеги нас почули", — зазначав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу ще навесні цього року.

Як повідомляли раніше "Коментарі",  з Януковича зняли санкції Євросоюзу через відсутність активів колишнього високопосадовця на територіях країн ЄС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини