Головна Новини Світ ЄС Естонія б'є на сполох: Угорщина відкриває двері для росіян та білорусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія б'є на сполох: Угорщина відкриває двері для росіян та білорусів

В Естонії вважають, що імміграційна політика Угорщини ставить під загрозу безпеку країн Шенгенської зони.

31 липня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна розкритикував поведінку Угорщини, яка, за його словами, суперечить зовнішній безпеці Європейського Союзу. Таким чином естонський дипломат відреагував на нову імміграційну систему Угорщини, яка дає дозвіл громадянам Росії та Білорусі отримати доступ до Шенгенської зони.

Естонія б'є на сполох: Угорщина відкриває двері для росіян та білорусів

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна. Фото з відкритих джерел

Маргус Тсахкна заявив, що такі дії Угорщини становлять небезпеку для всіх країн ЄС. Очільник естонського МЗС пояснює, що росіяни та білоруси зможуть через Угорщину потрапити в будь-яку європейську країну.

"Це дуже погано, це рух у неправильному напрямку, а також це пряма загроза внутрішній безпеці Європи, тому що з Росії та Білорусі можуть приїхати люди з абсолютно різними цілями. І оскільки Шенген – це простір вільного пересування, то це питання стосується не тільки території Угорщини, ці особи за сьогоднішніх умов матимуть свободу пересування Європою, зокрема, наприклад, можуть приїжджати в Естонію", – заявив Тсахкна.

Міністр закордонних справ Естонії наголосив, що це цілеспрямована політика уряду Угорщини на чолі з Віктором Орбаном.

"Я думаю, що тут потрібно рухатися вперед, оскільки мають бути зроблені якісь конкретні висновки. І це стосується не тільки цього одного рішення, а й ширшої картини. Адже Орбан їздив до Москви, де представив мирний план, так би мовити, від імені Євросоюзу, на який він не мав жодного мандата. Ми це абсолютно не обговорювали", – додав Тсахкна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині відреагували на критику Польщі через скандальні заяви Віктора Орбана.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина наклала вето на рішення ЄС засудити вибори в Венесуелі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини