Головна Новини Світ ЄС Естонія прийняла рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія прийняла рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами

МВС Естонії повідомило про незручності з якими можуть зіштовхнутись українські чоловіки з недійсними закордонними паспортами.

30 квітня 2024, 10:45 comments3701
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство внутрішніх справ Естонії повідомило, що не збирається примусово депортувати українських чоловіків призовного віку в Україну, навіть, якщо у них закінчиться термін дії закордонного паспорта.

Естонія прийняла рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами

Естонія не буде висилати українських чоловіків призовного віку. Фото з відкритих джерел

Радниця відділу політики громадянства та міграції МВС Аннелі Вікс пояснила політику Естонії щодо українців, які матимуть недійсні закордонні паспорти.

"МВС не має плану примусової репатріації на територію України громадян України, які законно проживають в Естонії, і тікали через війну. Це стосується і чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані на батьківщині", — повідомили в естонському міністерстві.

Наразі за естонськими даними в країні перебуває 6,5 тис. українських чоловіків віком 18-60 років паспорти яких через ненадання консульських послуг можуть стати недійсними.

За словами Вікс, питання мобілізації в Україні стосується держави та її громадян. Якщо українці матимуть недійсні закордонні паспорти, то можуть втратити можливість подорожувати через неможливість оформлення візи.

"Проте відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подання заяви на отримання або продовження посвідки на проживання. Чинний порядок також допускає ідентифікацію або підтвердження особи на підставі інших доказів ", — пояснила Аннелі Вікс.

Загалом в Естонії отримали статус біженця близько 31 тис. українців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про три країни ЄС, які озвучили позицію щодо українських чоловіків за кордоном.

Також "Коментарі" писали про те, як українці ставляться до обмежень для чоловіків призовного віку, які перебувають поза межами України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини