Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія планує змінити термін дії Covid-сертифікатів: коли документ стане недоступним
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія планує змінити термін дії Covid-сертифікатів: коли документ стане недоступним

Комісія пропонує продовжити дію цифрового сертифіката ЄС на один рік

3 лютого 2022, 16:59
Поділіться публікацією:

Європейська комісія пропонує продовжити дію цифрового COVID-сертифіката на рік, до 30 червня 2023 року. Вірус COVID-19 продовжує поширюватися в Європі, і на даному етапі неможливо визначити вплив можливого збільшення інфекцій у другій половині 2022 року або появи нових варіантів. Про це повідомляє прес-служба Європейської комісії.

Єврокомісія планує змінити термін дії Covid-сертифікатів: коли документ стане недоступним

COVID-сертифікат ЄС - фото з відкритих джерел

Розширення Регламенту гарантуватиме, що мандрівники зможуть продовжувати використовувати свій цифровий сертифікат під час подорожей в ЄС, де країни-члени дотримуються певних заходів охорони здоров’я. Комісія сьогодні приймає пропозицію, щоб переконатися, що Європейський парламент і Рада зможуть завершити законодавчу процедуру вчасно до закінчення терміну дії чинного Регламенту.

На додаток до продовження Регламенту ЄС щодо цифрових сертифікатів COVID до червня 2023 року, Комісія також пропонує деякі обмежені поправки:

Включити високоякісні лабораторні тести на антиген до видів тестів, на які може бути виданий сертифікат. Це має на меті розширити спектр типів діагностичних тестів у той час, коли тести на COVID-19 користуються великим попитом.

Забезпечити, щоб сертифікати про вакцинацію містили правильну загальну кількість доз, що вводяться в будь-якій державі-члені, а не лише в державі-члені, яка видає сертифікат. Це має на меті вирішити практичні занепокоєння громадян щодо сертифікатів, які вказують на неправильну кількість доз, коли вони отримують дози вакцини в різних державах-членах.

Передбачити можливість видачі сертифікатів особам, які беруть участь у клінічних випробуваннях вакцин проти COVID-19. Цифровий сертифікат ЄС про COVID, виданий учасникам випробування, може бути прийнятий іншими державами-членами. Цей захід спрямований на стимулювання продовження розробки та вивчення вакцин проти COVID-19.

Вирішення щодо внутрішнього використання цифрових сертифікатів COVID ЄС залишається питанням для держав-членів. Законодавство ЄС про цифровий сертифікат ЄС про COVID не приписує та не забороняє використання цифрового сертифіката ЄС про COVID-19 (наприклад, для доступу до заходів або ресторанів). У той же час, якщо держава-член створює систему сертифікатів COVID-19 для внутрішніх цілей, вона повинна продовжувати гарантувати, що цифровий сертифікат ЄС також повністю приймається.

Щоб гарантувати, що продовження буде прийнято вчасно до 30 червня 2022 року, поточної дати закінчення дії Регламенту ЄС щодо цифрових сертифікатів COVID, Комісія закликає Європейський парламент і Раду якнайшвидше прийняти цю пропозицію.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Федоров оголосив дату, коли почнуть нараховувати 1000 гривень за вакцинацію неповнолітнім.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини