Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія: У Європі почалася третя хвиля коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія: У Європі почалася третя хвиля коронавірусу

В ЄС заявили про необхідність прискорити вакцинацію населення від Covid-19

19 березня 2021, 17:49
Поділіться публікацією:

На території Європи почалася третя хвиля пандемії коронавірусу, проте вона розвивається різними темпами в окремих країнах Європейського союзу, тому в ЄС необхідно прискорити вакцинацію від Covid-19. Про це заявила офіційний представник Єврокомісії Дана Спінант під час брифінгу 19 березня.

Єврокомісія: У Європі почалася третя хвиля коронавірусу

Коронавірус в Європі - фото з відкритих джерел

"Ми бачимо третю хвилю, яка настає поступово або навіть швидко в різних країнах ЄС. Ми входимо в дуже складний період, в якому наша економіка буде серйозно порушена цією ситуацією. Ми бачимо необхідність прискорити вакцинацію населення", — заявила вона.

Нагадаємо, що раніше японська компанія Shimadzu, яка займається виробленням вимірювальних інструментів і засобів для проведення аналізів, розробила комплект для миттєвого тестування на Covid-19. За допомогою тесту одночасно можна виявити наявність вірусу, а також його мутацію. У компанії повідомили, що новий комплект призначений для ПЛР-тестування, для якого використовується слина. Набір допоможе не тільки визначити позитивну або негативну реакцію на вірус, але і з'ясувати, чи не мутував виявлений вірус.

Як раніше повідомляли "Коментарі", МОЗ України закликав українців вакцинуватися від коронавірусу навіть при наявності антитіл. У відомстві пояснили, що не всі антитіла здатні захистити організм від повторного захворювання. У ЦГЗ підкреслили, що тільки антитіла, які виробляються після вакцинації, можуть захистити від тяжкого перебігу Covid-19 і госпіталізації. Як пояснили в ЦГЗ, антитіла, які формуються після одужання, відрізняються від тих, до яких формується імунна відповідь при вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини