Головна Новини Світ ЄС Європа чекає на Україну, але не вся: хто проти приєднання українців до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа чекає на Україну, але не вся: хто проти приєднання українців до ЄС

Як завжди, головним противником євроінтеграції України є Угорщина.

6 травня 2022, 08:30 comments2331
Поділіться публікацією:

Більшість мешканців країн Євросоюзу висловлюються за те, щоб Україна приєдналася до ЄС. Згідно з останніми соцопитуваннями людей, які підтримують членство України в ЄС 66%. Щоправда, є невеликі нюанси. Перший нюанс – ці 66% вважають, що Україна має приєднатися до ЄС, коли буде готова. Другий нюанс – усі країни ЄС за членство України у союзі, але є й одна, яка проти. Ідеться про Угорщину, де лише 48% громадян позитивно ставляться до перспектив членства України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать аналітичні дані Flash Eurobarometer.

Європа чекає на Україну, але не вся: хто проти приєднання українців до ЄС

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Більше людей, які схвалюють членство України в ЄС, як тільки країна відповідатиме всім нормам Євросоюзу, проживає – у Португалії (87%), Естонії (83%), Литві (82%) та Польщі (81%).

Але є й трійка тих країн ЄС, громадяни яких скептично налаштовані щодо членства України. Найбільше незгодних припадає на Люксембург (38%), Грецію (37%), Угорщину (36%).

При цьому з того ж соцопитування 71% не сумніваються в тому, що Україна – це частина великої європейської співдружності. Також переважна більшість, а саме 93% європейців, висловлюються за надання Україні гуманітарної допомоги у зв'язку з війною. 88% громадян ЄС позитивно ставляться до ідеї прийому до ЄС біженців. 80% погоджуються надавати фінансову допомогу Україні.

Привертає увагу також те, що в ЄС є лише дві країни – Болгарія та Кіпр, які не підтримують думку, що Кремль відповідальний за війну проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загальна мобілізація та оголошення війни Україні: експерти розповіли, чому для Путіна це закінчиться катастрофою.

Європа чекає на Україну, але не вся: хто проти приєднання українців до ЄС - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини