Головна Новини Світ ЄС Європа критикує українські санкції проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа критикує українські санкції проти Росії

Україна проти того, аби європейські фармкомпанії здійснювали свою діяльність в Росії. Але ЄС закликає, що це потрібні кроки проти утворення можливої гуманітарної кризи в РФ.

3 січня 2023, 14:15 comments2472
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку повномасштабного вторгнення Європейський Союз ввів проти Росії сотні санкцій: від німецьких автомобілів до французьких брендів одягу, проте проти обмежень на ліки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Європа критикує українські санкції проти Росії

Європа критикує Україну через санкції щодо фармкомпаній. Фото з відкритих джерел

Українська влада дала чіткий меседж, якщо компанії ведуть свій бізнес в Росії, тоді вони не зможуть продавати товари в Україні. Politico зазначає, що ЄС стурбований діями України.

"Союзник і майбутній член використовує вкрай необхідні ліки як зброю, і цим зашкодить інтересам європейського бізнесу", — пише видання.

В травні вдала доповнила закон України "Про лікарські засоби", і таким чином зможе вилучати будь-які ліки, що виготовлялись компаніями пов'язаними з РФ. На критику з боку ЄС відреагував прем’єр-міністром України

"Ми дозволяємо всім європейським компаніям продавати в Україні всі ліки, які виробляються в усіх європейських країнах, у всьому світі, тільки не в Росії", — сказав Денис Шмигаль.

Попри це, ЄС наголошує, що вилучення з санкцій медичних препаратів – це звичайна практика, для уникнення гуманітарної кризи. Politico наводить приклад Ірану, який попри санкції з 90-років досі отримує ліки, адже вони не потрапляють в санкційні списки.

Закон застосували лише для однієї компанії з Угорщини — Gedeon Richter. За звітами угорська компанія заробила в Росії 232 млн євро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Путіна залишилось три варіанти ведення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розповів про головний наратив російської політики щодо України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини