Головна Новини Світ ЄС Європа може взяти COVID-19 під контроль - ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа може взяти COVID-19 під контроль - ВООЗ

Як зазначив фахівець, зараз рівень захворюваності хоч і високий, проте поступово починає стабілізуватися.

5 лютого 2022, 04:05
Поділіться публікацією:

За оцінками ВООЗ, завдяки збігу трьох важливих факторів Європа має всі шанси взяти під контроль поширення коронавірусу в регіоні. Про це повідомив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюґе. Як зазначив фахівець, зараз рівень захворюваності хоч і високий, проте поступово починає стабілізуватись. Цьому сприяє збіг трьох факторів: сезонна пауза, високий рівень вакцинації та менший ступінь тяжкості варіанта Omicron.

Європа може взяти COVID-19 під контроль - ВООЗ

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

"Цей контекст, якого ми досі не мали під час цієї пандемії, дозволяє нам на тривалий період спокою та значно вищий рівень захисту населення від будь-якого повторного сплеску передачі, навіть із більш вірулентним варіантом. Цей період вищого захисту слід розглядати як "перемир'я", яке може принести нам міцний світ за низки умов", — зазначив голова Європейського бюро ВООЗ.

Це означає, що країни Європи повинні продовжувати вакцинацію і ревакцинацію, фокусуючись на вразливих групах населення. Насамперед це стосується країн з низьким рівнем вакцинації, адже там зростає кількість госпіталів. Також велику роль грає відстеження появи нових штамів хвороби та пропаганда важливості носіння масок та соціальної дистанції.

Нагадаємо, на даний час на стаціонарне лікування госпіталізують пацієнтів із COVID-19 середньої тяжкості та тяжких хворих. У той же час, рішення про госпіталізацію приймає саме лікар, ґрунтуючись на проведеному обстеженні та симптомокомплексі конкретного хворого. Про це повідомляється на офіційному сайті МОЗ України. Щоб не допустити погіршення стану, пацієнтам з COVID-19 слід звертати увагу на симптоми та стани. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини