Головна Новини Світ ЄС Європа офіційно продовжила персональні антиросійські санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа офіційно продовжила персональні антиросійські санкції

Санкції стосуються 177 фізичних осіб

10 вересня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Рада Євросоюзу офіційно затвердила продовження персональних антиросійських санкцій, про це повідомляють у пресслужбі Ради ЄС.

Європа офіційно продовжила персональні антиросійські санкції

Рада ЄС, фото "Укрінформ"

Санкції ввели проти громадян Російської Федерації, з них 177 фізичних осіб та 48 юридичних осіб. 

"Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити санкції, спрямовані проти осіб, відповідальних за підрив, або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців до 15 березня 2022 року" — йдеться у повідомленні.

Санкції обмежують поїздки, заморожують фінансові активи та забороняють надавати економічні ресурси або будь-які кошти підсанкційним особам та організаціям. У повідомленні зазначається, що рішення про продовження обмежень ухвалили за письмовою процедурою. Воно набуде чинності після публікації в офіційному журналі ЄС. 

Також на офіційному сайті Ради ЄС повідомляється, що такі заходи проводять у відповідь на кризу в Україні, яку спричинила російська агресія. Антиросійські санкції також включають економічні обмеження, що стосуються окремих галузей російської економіки. Вони діють до 31 січня 2022 року. Обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на незаконну анексію Криму діють до 23 червня 2022 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський ввів санкції проти російського інтернет-магазину одягу, техніки та товарів для дому під назвою Wildberries. Відносно керівників Wildberries також введені санкції. В їх число входять: генеральний директор Тетяна Бакальчук, співвласник Владислав Бакальчук, директор по IT Андрій Ревяшко, а також Олексій Кузьменко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини