Головна Новини Світ ЄС Європа уклала контракт з диктатором, який не поступається Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа уклала контракт з диктатором, який не поступається Путіну

Він веде війну, відключає світло та перекриває постачання в іншу країну, а Європа з ним укладає контракти. Окрім того, цей президент допомагає отримувати гроші для країни Путіна.

3 січня 2023, 15:25 comments10864
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європа ввела санкції проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну та відмовилась від російських енергоресурсів. Проте, ЄС нараз розраховує на нового партнера, який мало чим відрізняється від Путіна, коли мова заходить про війну чи диктатуру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Bild.

Європа уклала контракт з диктатором, який не поступається Путіну

Президент Азербайджану Ільхам Алієв. Фото з відкритих джерел

Подібності між Володимиром Путіним та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим безліч. Обоє авторитарних лідерів ведуть війну, намагаються відключити опалення цивільним та відрізають поставки товарів в окремі регіони.

Попри такі дії лідера Азербайджану, Європа підписала у грудні з Алієвим угоди про постачання вітрової енергії. А влітку погодили газову угоду з Азербайджаном.

Як зазначає Bild такі угоди повністю ігнорують азербайджанську агресію проти меншин у Нагірному Карабасі, особливо коли Алієв перекрив газ для місцевих мешканців на кілька тижнів у холодний період 2022 року.  Також Азербайджан всупереч мирній угоді веде війну проти Вірменії. У вересні зазначалось, що азербайджанські війська вбили понад 200 вірменських службовців під час нападу.

Окрім цього, Путін також отримує вигоду від Азербайджану. Російська компанія "Газпром" планує поставити до 1 млрд кубометрів газу до березня 2023 року для Азербайджану, який своєю чергою може ці ресурси направити Європі.

Цікаво, що російська компанія "Лукойл" є співвласником інфраструктури для транспортування газу з Каспійського моря до Європи. Хоч компанія на початку російського вторгнення відкрито виступала проти війни в Україні, проте її директор Вагіт Алекперов на початку квітня пішов у відставку, а наступник Равіль Маганов помер за нез’ясованих обставин на початку квітня. ЗМІ повідомляли, нібито Маганов вистрибнув з вікна лікарні у столиці Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про три варіанти ведення війни, які залишились у Путіна.

Також "Коментарі" писали про стан Путіна на думку російського політолога, який погіршується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини