Головна Новини Світ ЄС Європарламент ухвалив резолюцію щодо кандидатури України: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент ухвалив резолюцію щодо кандидатури України: що відомо

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата

9 червня 2022, 08:49
Поділіться публікацією:

8 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС, "за" проголосували 438 депутатів, 65 не підтримали рішення. Про це пише Deutsche Welle.

Європарламент ухвалив резолюцію щодо кандидатури України: що відомо

фото ілюстративне

Резолюція Європарламенту є рекомендацією для Ради ЄС. В тексті вказано, що народ нашої держави має європейські прагнення, які підтверджуються декларацією саміту у Версалі, а Україна належить до країн європейської сім'ї. Тому, на думку авторів резолюції, надання статусу кандидата — це знак солідарності з українським народом.

В резолюції є рекомендації надати українцям зброю відповідно до потреб та підтримати розслідування воєнних злочинів, які вчиняли та вчиняють російські військові на території України, створити спеціальний трибунал ООН для цієї справи, а ще ввести вторинні санкції проти тих юридичних осіб та держав, через які росіє намагається обіййти санкції, що були введені раніше.

Документ визначив кілька ключових позицій. Серед них такі: мета світу в допомозі Україні завдати поразки росії та відновити контроль над її міжнародно визнаними кордонами та суверенне право України самостійно приймати рішення, в які політичні альянси вступати.

Як писав протал "Коментарі", економіст розповів, чи працюють антиросійські санкції й на які кроки має піти світ для тиску на росію. Економіст Павло Шеремета в ефірі розповів, в чому особливості економічних санкцій проти росії й коли побачимо ефект та за яких умов. За його словами, прийняті ЄС та США пакети санкцій проти рф таки працюють, однак в росії велика економіка. Якщо порівнювати її з Україною, то різниця у ВВП була в 10 разів до війни 2022 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини