Головна Новини Світ ЄС Європарламент вимагає від РФ звільнити викраденого українського журналіста Батуріна
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент вимагає від РФ звільнити викраденого українського журналіста Батуріна

Європейський парламент вимагає негайно відпустити Олега Батуріна та заявляє, що вся відповідальність за злочини лежить на РФ

14 березня 2022, 11:11
Поділіться публікацією:

Депутати Європейського парламенту виступили із заявою, в якій покладають на РФ всю відповідальність за викрадення українського журналіста Олега Батуріна у місті Каховка. Європарламентарі вимагають негайно звільнити журналіста. Як повідомляє портал "Коментарі", офіційна заява депутатів Європарламенту з'явилася в розпорядженні інформагенства "УНІАН".

Європарламент вимагає від РФ звільнити викраденого українського журналіста Батуріна

Європарламент. Фото: REUTERS

"Ми, члени Європейського парламенту, найкатегоричнішими висловлюваннями засуджуємо викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батуріна у місті Каховка в Україні", – йдеться у заяві.

Європейські парламентарі вимагають від країни-агресора вжити заходів, щоб негайно звільнити викрадених представників мас-медіа, а також решту людей, які опинилися в полоні або були викрадені окупаційними військами.

Європейський парламент також адресував своє звернення до всієї світової спільноти, щоб докласти всіх зусиль для звільнення всіх викрадених Росією людей в Україні.

Депутати наголошують, що вся відповідальність за злочини проти людяності лежить виключно на Російській Федерації, як країні, яка розв'язала війну проти України.

Учасники заяви, депутати Європарламенту:

1.Петраш Ауштрявічюс, партія "Оновлення Європи"

2.Віола Фон Крамон Таубадель, партія "Зелені"

3.Юозас Олекас, партія "Соціалісти"

4.Міхаель Галлер, партія "Європейська народна партія"

5.Рамона Вікторія Стругаріу, партія "оновлення Європи"

А також народний депутат України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Зазначимо, що вперше про зникнення журналіста Батуріна стало відомо 12 березня 2022 року. Він працював у місті Каховці Херсонської області. Репортер зник саме в той час, як російські окупаційні війська почали просуватися в глиб регіону. Колеги журналіста вважають, що він постраждав за свою діяльність та був викрадений російськими військовими. Починаючи з 12 березня, невідомо де знаходиться журналіст.

Читайте також на порталі "Коментарі" — четвертий раунд переговорів України та РФ : експерти розповіли, які очікування – чи є надія на довгоочікуваний світ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини