Головна Новини Світ ЄС Європейці продовжують підтримувати українців, - Євробарометр
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейці продовжують підтримувати українців, - Євробарометр

Законодавчий орган Європейського Союзу ініціював дослідження щодо підтримки європейцями допомоги Україні у зв’язку з нападом Росії, а також – які саме цінності має захищати Європарламент

18 грудня 2022, 20:39
Поділіться публікацією:

За результатами соціологічного дослідження Євробарометра з’ясувалося, що 74% європейців схвалюють підтримку ЄС України у зв’язку з нападом Росії, пишуть "Коментарі".

Європейці продовжують підтримувати українців, - Євробарометр

Кожен третій респондент повністю схвалює підтримку – 33%, частково схвалює – ще 41%

Опитування проводилося з 12 жовтня по 7 листопада 2022 року, проведено 26 443 інтерв’ю здебільшого віч-на-віч, у всіх 27 країнах-членах ЄС. Кожен третій респондент повністю схвалює підтримку – 33%, частково схвалює – ще 41%. Частково не схвалює – 16%, повністю не схвалює – 7%, не знає або немає відповіді – 3%.

Найбільш позитивно до підтримки України в ЄС ставляться мешканці країн Північної Європи: у Швеції – 97%, Фінляндії – 95%, Нідерландах -93%, і Данії – 92%. А також – в Португалії – 92%. Високий рівень підтримки, вищий за середній в ЄС (74%), мають і мешканці країн Балтії, а саме, в Литві – 87%, Латвії – 80%, Естонії – 76%. А також – в Польщі – 85%. Жителі інших сусідніх з Україною країн, наприклад, Словаччини, Угорщини, Румунії – не демонструють такий високий рівень підтримки.

Вплив російської війни в Україні європейські громадяни помітно відчувають: 65% сказали, що очікують, що їх життя через цю війну зміниться. 

"Це дослідження цікаве з огляду на те, як Кремль веде активну дезінформаційну кампанію за кордоном і в тому числі – в Європі. Росіяни намагаються скомпрометувати українських переселенців, та представляють їх через свої канали як "безкультурних" та "дармоїдів", які обтяжують місцевих мешканців", – коментує результати дослідження керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

Мешканці ЄС також висловилися, які саме цінності має захищати Європарламент. На першому місці опинилася демократія – 36%, на другому – захист прав людини в ЄС і в усьому світі – 29%, і на третьому – свобода слова та думки  – 28%.

Голова Європарламенту Роберта Мецола, коментуючи результати опитування, ще раз заявила про підтримку України та визнала дії Росії терором: "Російська агресія спричинила жахливі людські страждання та масові руйнування. Мужність і стійкість українців перед обличчям терору вражає. Найкраща відповідь і підтримка, яку ми як Європейський Союз можемо надати, це європейська солідарність і європейська єдність. Українці можуть розраховувати на непохитну підтримку Європарламенту".

Нагадаємо, як писали "Коментарі", з початку повномасштабного вторгнення Росії міжнародні організації надали допомогу 13,5 мільйонам громадян по всій Україні. Зокрема, 2,4 мільйона людей було забезпечено притулком та предметами першої потреби. Найбільш активно постраждалим від агресії Росії допомагають Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), Дитячий фонд ООН (UNICEF), Міжнародна організація з питань міграції (IOM), Всесвітня продовольча програма (WFP), Управління ООН з координації гуманітарних питань. справ (OCHA), а також Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) та Товариство Червоного Хреста України (ОККУ), у тому числі – у рамках спільних проектів з Мінреінтеграції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини