Головна Новини Світ ЄС Європейські фермери проти українських продуктів у ЄС: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські фермери проти українських продуктів у ЄС: що відбувається

Європейські фермери зазначають, якщо ситуація з українським імпортом збережеться у нинішньому вигляді, виживання європейських виробників загалом буде поставлене під загрозу

13 січня 2024, 15:55 comments3736
Поділіться публікацією:

Шість європейських сільськогосподарських організацій опублікували спільну декларацію із закликом обмежити імпорт українських продуктів до ЄС, щоб не ставити під загрозу "виживання" європейських виробників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Le Figaro".

Європейські фермери проти українських продуктів у ЄС: що відбувається

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

Як відомо, у травні 2022 року Євросоюз вирішив тимчасово призупинити мита на український імпорт. Проте організації, які представляють європейських фермерів, стривожені наслідками цих заходів для Європи.

"Ми побоюємося, що якщо цей механізм збережеться у його нинішньому вигляді, без адаптації, виживання європейських виробників загалом буде поставлене під загрозу", — зазначають підписанти документів.

Вони пропонують використовувати не лише морський, а й наземні та річкові коридори, щоб спрямовувати українське зерно в інші країни світу, при цьому на кордоні запровадити суворіший фітосанітарний контроль.

Крім того, пропонується запровадити механізми, які б допомагали визначати місце призначення української продукції та забезпечувати її потрапляння саме туди. У той же час вони пропонують запровадити пороги імпорту цієї продукції, що ґрунтуються на рівні середніх значень 2021-2022 років, так, щоб усе, що згори, могло тільки проходити через ЄС перед експортом до третіх країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — протести перевізників на українсько-польському кордоні, звичайно ж, створюють багато проблем українській економці, але на постачання зброї до нашої держави вони ніяк не впливають. Таку заяву в інтерв'ю "24 Каналу" зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вдасться Україні та Польщі вирішити питання блокади кордону: які можуть бути компроміси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини