Головна Новини Світ ЄС Європейський Союз розпочинає торгівельну війну з Китаєм: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський Союз розпочинає торгівельну війну з Китаєм: про що мова

Як відзначив політичний експерт Юрій Богданов, ЄС іде на Китай торгівельною війною

12 червня 2024, 17:29
Поділіться публікацією:

Європейський Союз з 4 липня введе мита на китайські електромобілі до 38%, що значно перевищує рівень мита, якого очікували, відзначає політичний експерт Юрій Богданов.

Європейський Союз розпочинає торгівельну війну з Китаєм: про що мова

Китай і ЄС

За його словами, запровадження мит відбувається після багатомісячного розслідування державної допомоги китайським виробникам електромобілів.

"Воно створює безпосередню перспективу повномасштабної торговельної війни між ЄС та Китаєм після того, як Пекін розпочав розслідування щодо європейських виробників алкогольних напоїв і погрожував відплатою фермерам і літакобудівним компаніям з Євросоюзу",
- відзначив експерт.

За його словами, Китайська торгова палата в ЄС висловила свій "шок, глибоке розчарування і глибоке незадоволення цим протекціоністським заходом" та засудила антисубсидійне розслідування як "полювання на відьом". Там також додали, що мита стануть "серйозним ринковим бар'єром".

"Після того, як відчайдушна спроба Німеччини утримати мита на якомога нижчому рівні провалилася, Берлін, схоже, програв боротьбу з Парижем. Франція наполягала на високих митах і стояла за тим, щоб переконати Єврокомісію розпочати розслідування минулої осені",
— підкреслив Богданов.

За його словами, моделі, вироблені компанією BYD, очікує мито у 17,4%, Geely – 20%, а SAIC – 38,1%. Всіх цих виробників комісія перевірила на початку цього року, хоча вони не надали стільки інформації, скільки Брюссель сподівався отримати. Інші виробники, які не надали жодної інформації, також зіткнуться з найвищим митом у 38,1%. Ті ж, хто пішов на співпрацю, заплатять 21%.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США та ЄС починають розуміти небезпеку, яка йде від Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5561

Новини