Головна Новини Світ ЄС Євросоюз чекає розширення: Дуда зробив заяву щодо приєднання України
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз чекає розширення: Дуда зробив заяву щодо приєднання України

Дуда підтримує розширення Європейського Союзу шляхом приєднання України

16 вересня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда підтримує розширення Європейського Союзу (ЄС) шляхом приєднання України, Молдови та інших країн, які розвиваються. Всі, хто готовий до модернізації, повинні отримати можливість приєднатися до ЄС. Як інформує видання "Коментарі", про це Дуда розповів у середу на зустрічі групи "Аррайолос" під час неформальної зустрічі президентів парламентських і напівпрезидентських держав-членів ЄС, повідомляє офіційний сайт президента Польщі.

Євросоюз чекає розширення: Дуда зробив заяву щодо приєднання України

Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Анджей Дуда зазначив, Європейський Союз повинен демонструвати свою готовність прийняти до свого складу нові держави, які проводять реформи та ставлять собі за мету приєднання до ЄС. Також Дуда заявив, що Європа — це великий континент, а не клуб, куди мають право потрапити лише обрані.

Президент Польщі зазначив, більше ніж 30 років тому впала "залізна завіса", але досі Європа не возз'єдналася, континент все одно розділений. Багато країн на собі відчувають проблеми з візовим і митним режимами. За словами Анджея Дуди, багато країн, які сьогодні географічно розташовані по сусідству з Європейським Союзом, повинні отримати можливість вже зараз приєднатися до спільноти. Дуда вирішив конкретизувати, заявивши, що такими країнами він насамперед бачить Україну та Молдову.

Анджей Дуда нагадав, що в Україні у 2014-му році багато молодих людей втратило життя і здоров'я, відстоюючи право країни на європейське майбутнє і возз'єднання з єдиною Європою. Президент Польщі підкреслив, що політика розширення ЄС повинна бути продовжена.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Анджей Дуда порівняв ЛГБТ із більшовизмом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

IBAN

17 вересня 2021, 10:29

иван, ;)

иван

16 вересня 2021, 14:54

К сожалению Дуда еще не вся Европа. Не видать Украине членства в Евросоюзе как и Крыма.


Новини