Головна Новини Світ ЄС Євростат: викиди парникових газів у країнах ЄС зросли в п'ять разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Євростат: викиди парникових газів у країнах ЄС зросли в п'ять разів

Така ситуація спричинена потужною діяльністю підприємств після наслідків пандемічної кризи

29 листопада 2021, 20:03
Поділіться публікацією:

Порівняно з минулою весною викиди парникових газів з країн Європейського Союзу зросли на 18% згідно з даними статистичного офісу блоку, оскільки всі сектори економіки викидали в атмосферу більше шкідливих газів, відновлюючись після пандемії. Про це повідомляє Reuters.

Євростат: викиди парникових газів у країнах ЄС зросли в п'ять разів

Забруднення повітря підприємством - фото з відкритих джерел

У Євростаті заявили, що з квітня по червень викиди в атмосферу склали 867 мільйонів тонн CO2 — вуглекислого газу, що різко збільшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли карантинні заходи в регіоні призвели до найнижчого рівня, будь-коли зареєстрованого.

У виробничому та будівельному секторі, що відповідає за більше ніж третину викидів, рівень зріс на 22% порівняно з 2020 роком, тоді як сектор постачання електроенергії виріс на 17%, а сільське господарство залишилося стабільним.

Домогосподарства становлять майже п’яту частину викидів, здебільшого завдяки вуглецевому сліду, пов’язаному з транспортом, який зріс на 25% порівняно з минулим роком, і опаленням, що зросло на 42%.

Але навіть тоді, коли європейський бізнес відновлюється, деякі країни думають все ж про встановлення карантинних обмежень, щоб приборкати нову хвилю інфекцій, яка охопила континент. 

У звіті Євростату представлені перші оцінки щоквартальних викидів парникових газів ЄС, оскільки блок наближається до своєї цілі до 2050 року.

Як повідомляли раніше "Коментарі", багато експертів у всьому світі відзначають, що завдяки обмеженням через коронавірус і встановленню карантинних обмежень стала поліпшуватися екологічна ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини