Головна Новини Світ ЄС Фейкові рахунки за комуналку: як двоє українців дурили поляків
commentss НОВИНИ Всі новини

Фейкові рахунки за комуналку: як двоє українців дурили поляків

Арешти в справі про шахрайство продовжуються

28 жовтня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Двоє молодих громадян України віком 24 і 25 років в Польщі вирішили підзаробити нелегальним шляхом — шахрайством. Хлопців викрила місцева поліція, їх затримали. Про це повідомляє польське видання tvn24.pl.

Фейкові рахунки за комуналку: як двоє українців дурили поляків

Хлопців затримали поліцейські, фото KWP Wrocław

Співробітники відділу боротьби з кіберзлочинністю затримали двох українців. Підозрювані начебто вимагали гроші у майже 380 тисяч поляків через електронні сервіси.

Відомо, що хлопці надсилали на мобільні номери фейкові посилання на сайти для сплати невеликих сум боргу за комунальні послуги та інших боргів. Люди переходили на сайт і вводили дані карток.

Справою займалися поліціянти, що борються з інтернет-злочинністю, із провінційного управління у Вроцлаві та кіберполіцією Головного управління.Повідомляється, що у вимаганні грошей винні й інші особи, не лише українці. Поліціянти наразі встановлюють хто ще причетний до крадіжки даних мобільного банкінгу поляків.

За словами Войцеха Яблонського з прес-служби поліції Нижньої Сілезії, зловмисники отримали логіни та паролі для доступу до банківських рахунків багатьох осіб. Попередньо, сума збитків — десятки тисяч місцевої валюти.

Під час обшуків в помешканнях українців було вилучено 11 мобільних телефонів, роутер, сім-картки та гроші. Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на три місяці.

Як повідомляв портал "Коментарі", у польському місті Люблін, біля входу до гуртожитку було знайдено труп 22-річного студента з України. На місце події прибули співробітники правоохоронних органів та рятувальники. Причиною смерті хлопця називають падіння з висоти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини