Головна Новини Світ ЄС Фіцо зробив шокуючу заяву із приводу українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіцо зробив шокуючу заяву із приводу українських військових

Фіцо вкотре повторив російські наративи та заявив, що в Україні воюють «нацистські війська»

9 вересня 2024, 17:59 comments4757
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив про те, що в Україні нібито воюють "нацистські війська" та додав, що весь світ мовчки спостерігає за цим. Таку заяву він зробив під час відвідування Музею Голокосту в місті Середь. Варто зазначити, що Фіцо часто озвучує тези, що відповідають російській пропаганді.

Фіцо зробив шокуючу заяву із приводу українських військових

Роберт Фіцо

На думку Фіцо, світ перебуває в омані, оскільки, з одного боку, засуджує воєнні злочини, а з іншого — допускає компроміси, які, за його словами, "ображають пам'ять жертв Голокосту та расової дискримінації".

"Ми всі говоримо про фашизм, нацизм, і при цьому мовчки миримося з тим, що по Україні ходять підрозділи, які мають дуже чітке позначення, які пов'язані з рухами, які ми сьогодні вважаємо небезпечними і забороненими. Оскільки це геополітична битва, це нікого не хвилює", — заявив Фіцо.

Окрім того він також поскаржився, що в Словаччині "фашистом" називають тих, хто має "іншу думку".

"Міжнародна спільнота має визнати, що не можна допустити, щоб в Україні воювали війська, які використовують нацистські позначення, які часто так себе поводять", — заявив очільник уряду Словаччини.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Фіцо та його угорський колега Орбан неодноразово робили резонансні заяви, які цілком відповідають всім пропагандистським твердженням Росії. Вони обидва підтримують замороження війни в Україні та вважать, що Україні не місце в НАТО. При цьому Орбан заявив, що він протягом літа працював над певними миротворчими ініціативами і його місія щодо припинення війни в Україні продовжиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини