Головна Новини Світ ЄС Генсек ООН зробив невтішний прогноз щодо закінчення війни в Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН зробив невтішний прогноз щодо закінчення війни в Україні: подробиці

"Я не бачу шансу, що зараз можуть бути мирні переговори між двома сторонами", - генеральний секретар ООН

18 січня 2023, 15:59 comments1112
Поділіться публікацією:

Війна в Україні закінчиться, але не "в найближчому майбутньому". Такий прогноз зробив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Він заявив, що наразі не бачить умов для закінчення війни в Україні.  Про це повідомляє "Коментарі", посилаючись на його заяву  під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, пише The Guardian.

 Генсек ООН зробив невтішний прогноз щодо закінчення війни в Україні: подробиці

Антоніу Гутерріш (фото з відкритих джерел)

Генсек ООН сказав, що на цей час, на жаль, він в найближчому майбутньому не бачить кінця війні в Україні. А ще — він поки що не бачить і можливості для серйозних мирних переговорів між двома сторонами.

"Ця війна закінчиться. Все закінчується. Але я не бачу закінчення цієї війни в найближчому майбутньому, на жаль. Я не бачу шансу, що зараз можуть бути мирні переговори між двома сторонами", — сказав генеральний секретар ООН.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ООН назвали жахливу цифру жертв серед цивільних в Україні за час російського вторгнення. У свіжому зведенні Управління Верховного комісара ООН з прав людини йдеться, що з 24 лютого минулого року і до півночі з 15 на 16 січня в Україні загинув 7031 мирний житель, у тому числі 433 дитини. За актуальними даними, поранення отримали 11 327 цивільних українців, у тому числі 827 дітей. Переважна більшість смертей мирних мешканців міст і сіл зафіксовано у тилових територіях, підконтрольних Україні. Ситуація на окупованих Росією територіях має 495 загиблих і 1673 поранених. ООН за щораз нагадує, що у своїх підрахунках враховує лише задокументовані та підтверджені випадки. Відтак, насправді ж реальна цифра загиблих цивільних може виявитися значно більшою. І насамперед — з тих місць, де відбувалися інтенсивні бої та масовані обстріли, і звідки все ще немає вірогідної інформації.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини