Головна Новини Світ ЄС Голова дипломатії ЄС назвав Лукашенка диктатором
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова дипломатії ЄС назвав Лукашенка диктатором

Розмова відбулася 8 червня під час пленарної дискусії в Європарламенті

9 червня 2021, 03:57
Поділіться публікацією:

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вперше публічно назвав самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка диктатором. Про це повідомляє DW.

Голова дипломатії ЄС назвав Лукашенка диктатором

Жозеп Боррель (фото з відкритих джерел)

"Я повністю згоден з вами. Ми маємо справу з диктатором", — сказав Боррель.

Розмова відбулася 8 червня під час пленарної дискусії в Європарламенті в Страсбурзі, в якій говорилося про примусову посадку в Мінську лайнера авіакомпанії Ryanair і подальше затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича і його супутниці Софії Сапеги.

Боррель це сказав, звертаючись до євродепутатів, які раніше звернулися до відповідного висловом на адресу Лукашенка.

Як повідомляли раніше Олександр Лукашенко планує налагодити в країні власне виробництво стрілецької зброї. Чи не легітимний глава держави стверджує, що білорусів треба забезпечити зброєю на випадок війни. За його словами, Білорусь не збирається когось перемагати, а просто повинна бути готовою завдати шкоди противнику.

Нагадаємо, портал "Коментарі" писав, що самопроголошений глава Республіки Білорусі Олександр Лукашенко лише намагається виглядати лідером, на ділі їм давно не будучи. При цьому, на думку керівника української делегації в ТКГ з питань Донбасу Леоніда Кравчука, персони білоруського диктатора приділено уваги більше, ніж він заслуговує. Кравчук запевняє, що подібний галас навколо режиму Лукашенко робить останнім "занадто багато честі". Тим більше, що і Україна, і міжнародне суспільство вже давно дали правдиву оцінку цьому політику — "самопроголошений президент".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини