Головна Новини Світ ЄС Глава МАГАТЕ Гроссі провів зустріч з Путіним: про що домовились
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МАГАТЕ Гроссі провів зустріч з Путіним: про що домовились

Гроссі вже зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським у Києві

11 жовтня 2022, 21:34
Поділіться публікацією:

11 жовтня  генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на сторінку МАГАТЕ.

Глава МАГАТЕ Гроссі провів зустріч з Путіним: про що  домовились

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі та президент РФ Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що Гроссі зустрівся з Путіним в рамках місії МАГАТЕ  щодо "запобігання ядерній аварії в Україні".

 Під час зустрічі очільник МАГАТЕ наголосив, що навколо Запорізької АЕС необхідно створити охоронну зону безпеки. В агенстві повідомили, що очільник відомства минулого тижня зустрічався з президентом Зеленським у столиці України. Гроссі планує зустрітися з ним ще раз, пізніше.

"Ми не можемо дозволити собі втрачати більше часу. Зараз, як ніколи, у ці надзвичайно важкі часи, навколо ЗАЕС має бути встановлена захисна зона.  Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоб уникнути ядерної аварії", — повідомив Гроссі.

Путін заявив, що "із задоволенням обговорить всі питання, які взаємно цікавлять, а може викликають стурбованість".

"Наприклад, те, що стосується ситуації навколо Запорізької атомної електростанції. У будь-якому випадку ми відкриті для цього діалогу і раді вас бачити", — заявив Путін.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому для РФ такий важливий контроль ЗАЕС. Президент України Володимир Зеленський закликав МАГАТЕ засудити міжнародне рейдерство Росії, яка оголосила про передачу Запорізької АЕС у свою власність. За його словами, єдиною можливістю гарантувати радіаційну безпеку станції України та Європи є повна демілітаризація території ЗАЕС, де зараз перебуває до 500 російських бойовиків. На думку експерта Українського інституту політики Руслана Бізяєва, ситуація навколо ЗАЕС після вересневого візиту місії МАГАТЕ із гострої проблеми перейшла до стадії хронічної.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини