Головна Новини Світ ЄС Глави МЗС Польщі та країн Прибалтики обговорили загрози з боку Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Глави МЗС Польщі та країн Прибалтики обговорили загрози з боку Росії

Ситуація в Східній Європі залишається напруженою

14 вересня 2021, 17:17
Поділіться публікацією:

Глави міністерств закордонних справ країн Балтії та Польщі в Ризі обговорили загрози, які виходять від Російської Федерації, повідомляє польське видання "Dzieje.pl".

Глави МЗС Польщі та країн Прибалтики обговорили загрози з боку Росії

Зустріч міністрів закордонних справ і національної оборони Польші і країн Балтії у Ризі, фото: www.twitter.com/MSZ_RP

Глава польського МЗС Збігнев Рау підкреслив, що країни стикаються з одними і тими ж викликами і загрозами, з цього зараз співпраця між Польщею та прибалтійськими країнами особливо інтенсивна.

"Завдяки нашому географічному положенню і загальної історії у нас схожа оцінка міжнародної ситуації. Ми стикаємося з одними і тими ж викликами і загрозами, тому спроби виробити спільну відповідь на них більш ніж природні. Ми робимо це як за допомогою двосторонніх переговорів, так і в рамках співпраці на форумі НАТО і Євросоюзу ", — сказав Рау.

За спільними заявами глав МЗС, ситуація на східному кордоні ЄС і НАТО залишається напруженою. Головною темою переговорів була безпека в регіоні та шляхи реагування на військові операції Росії і Білорусі.

"Кожна країна має право проводити військові навчання, але обмежена прозорість, більш широкий контекст і паралельні гібридні дії викликають наше занепокоєння", — підкреслив Рау.
Також глава польської дипломатії додав, що Польща спостерігає гібридні дії з боку Білорусі щодо мігрантів. Він підкреслив, що країни регіону і НАТО зберігають пильність і уважно стежать за ситуацією.

Глава дипломатії Литви Габріелус Ландсбергіс підкреслив, що від Таллінна до Варшави відчувається дефіцит безпеки. Країна вже пережила досвід викрадення цивільного літака і напрямки хвиль мігрантів до кордонів країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща не братиме газ у Росії. В уряді Польщі працюють над диверсифікацією джерел постачання енергоносіїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини