Головна Новини Світ ЄС Грецьких монахів підозрюють у відмивання грошей для російських олігархів
commentss НОВИНИ Всі новини

Грецьких монахів підозрюють у відмивання грошей для російських олігархів

Грецькі монахи потрапили у фінансовий скандал

5 жовтня 2022, 22:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Грецькі спецслужби помітили підозрілі перекази на рахунки монахів з гори Афон. Попередні результати розслідування показують, що більшість транзакцій здійснювалась з Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на грецький англомовний сайт Neoskosmos.

Грецьких монахів підозрюють у відмивання грошей для російських олігархів

Грецьких монахів підозрюють у відмивання грошей для росіян. Фото з відкритих джерел

Справу почали розслідувати ще з 2021 року, але через повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну та міжнародні санкції процедура прискорилась.

Згідно зі звітом влада Кремля постійно підтримувала тісні зв’язки з грецькими монахами, а за останній рік було встановлено мінімум 20 підозрілих переказів грошей. Великі суми грошей були переміщенні з іноземних компаній та банків на рахунки монахів з гори Афон.

Звіт показує, що один з траншів складав суму понад одного млн євро. Грецька спеціальна служба по відмиванню коштів досліджує чи отримані кошти афонськими монахами надійшли від росіян, які бояться, що їх гроші будуть заблоковані в Росії та інших країнах.

Також служба повідомляє, що заможні росіяни намагаються купувати грецьку нерухомість, вкладаючи свої гроші в будинки. Грецька служба підкреслює, що окрім росіян гроші на рахунки монахів надходили з Болгарії, Румунії та Сербії, остання є особливо лояльною до РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про українського єпископа, який висловився щодо миру з Росією. Він вважає таку позицію поганою, адже це означає укласти мир з мафією.

Також "Коментарі" писали про скандал в католицькій церкві. Священника та лауреата Нобелівської премії звинуватили у сексуальних злочинах з неповнолітніми чоловіками.


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини