Головна Новини Світ ЄС Хто підіграє Путіну: до спецслужб якої країни на Заході дедалі менше довіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто підіграє Путіну: до спецслужб якої країни на Заході дедалі менше довіри

За інформацією BILD, західні спецслужби не довіряють Німеччині через постійні "зливи" Кремлю

4 березня 2024, 13:42 comments1143
Поділіться публікацією:

Західні спецслужби дедалі менше довіряють Німеччині через виток секретної інформації до Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише оглядач "BILD" Петер Тіде, реагуючи на скандал із витоком розмови німецьких офіцерів про удар ракетами Taurus Кримським мостом.

Хто підіграє Путіну: до спецслужб якої країни на Заході дедалі менше довіри

Путін та Шойгу. Фото з відкритих джерел

Оглядач згадав приказку, яка активно розповсюджується в країнах Заходу: "Якщо хочете, щоби щось виявилося в Москві — віддайте це німцям!".

"Недовіра західних союзників до німецьких спецслужб і політиків величезна, вона розвивалася історично: за майже 80 років жодна західна країна не зазнавала такої інтенсивної та успішної розвідки з боку Москви, як Німеччина. Секрети завжди потрапляють до Москви через Німеччину", — пише Тіде.

Як розповіло BILD джерело в одній зі спецслужб Німеччини, їм уже багато років не довіряють спецслужби Заходу через постійні скандали та витоки.

"Ніхто із ЦРУ чи МІ5 не приходить і не каже відкрито, що нам більше не довіряють. Це поступовий процес: вас запрошують менше, про важливі зустрічі на певні теми ви дізнаєтеся лише потім... У світі спецслужб нас вважають другим сортом і до нас ставляться відповідно: ми не в першій лізі", – говорить джерело.

Він називає причиною "надмірне регулювання": лише зовнішню розвідку BND контролюють до семи держустанов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив справжність записів, оприлюднених російськими пропагандистами, на яких німецькі офіцери обговорюють передачу Україні далекобійних ракет Taurus та знищення Кримського мосту. Віце-голова парламентської групи "Зелених" Агнешка Брюггер звинуватила російського диктатора Володимира Путіна у тому, що він намагається дестабілізувати ситуацію у Німеччині. Про що свідчить факт оприлюднення даних записів? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини