Головна Новини Світ ЄС Ілон Маск починає війну з дослідниками та ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск починає війну з дослідниками та ЄС

Соціальні медіа можуть перекрити доступ науковців до їхніх даних, що означало б удар по дезінформації.

9 лютого 2023, 13:15 comments1017
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

9 лютого компанія Ілона Маска Twitter, закриває доступ до вільного доступу до масивів даних про користувачів компанії. За допомогою цих даних дослідники по всьому світу могли відстежувати дезінформацію та ворожі висловлювання. Такі дії Маска суперечать законодавству ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Ілон Маск починає війну з дослідниками та ЄС

Ілон Маск хоче обмежити доступ науковцям до Twitter. Фото з відкритих джерел

Ілон Маск неодноразово викликав багато суперечок і викликав критику з боку багатьох груп. Однак мільярдер не любить вчитися на помилках. Після невеликої перерви він знову вирішив внести суперечливі зміни в Twitter. Цього разу ЄС може його зупинити.

Маск намагається отримати якомога більше грошей від Twitter, через зниження доходів від реклами, а також конкуренції з іншими соцмережами, зокрема TikTok і Instagram. Проте закриття доступу до масивів даних суперечить правилам модерації контенту в ЄС, які мають отримувати незалежні дослідники.

"Закриття або вимога платного доступу до дослідницького API буде руйнівним. Існує нерівність у ресурсах для дослідників у всьому світі. Вчені в установах Ліги Плюща в Сполучених Штатах, ймовірно, могли б дозволити собі платити. Але в усьому світі є вчені, які просто не матимуть ресурсів, щоб заплатити за доступ до цього", — сказала директорка Інституту даних, Ребека Тромбл, яка роками покладалася на API Twitter для відстеження потенційно шкідливих матеріалів в Інтернеті.

Дослідники за допомогою цих даних виявляли оманливий, шкідливий чи підроблений вміст. Наприклад, через вільний доступ до соцмережі науковці з Нью-Йоркського університету опублікували звіт про втручання Росії в президентські вибори в США у 2026 році.

"Стурбовано бачити зміну тенденції в Twitter", — сказала віцепрезидент Європейської комісії з цінностей і прозорості Вера Йоурова.

ЄС ухвалив угоду між великими технічними компаніями, щодо вільного доступу за для боротьби проти дезінформації. Дотримуючись кодексу практики щодо дезінформації, технологічні гіганти можуть полегшити деякі свої зобов’язання та уникнути штрафів у розмірі до 6 відсотків своїх доходів.

"Twitter повинен полегшити вивчення того, що відбувається на його платформі, а не ускладнити. Це останній з серії поганих кроків Twitter під керівництвом Ілона Маска", — сказала чиновниця США Лорі Трахан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск висловився критично про постачання танків для України.

Також "Коментарі" писали про те, що Маска викрили в ганебній брехні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

НМТ

9 лютого 2023, 13:35

Он не ілон он дібілон )


Новини