Головна Новини Світ ЄС Іспанія відмовилася відправляти танки Україні: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанія відмовилася відправляти танки Україні: названо причину

Цю техніку більше не можна використовувати

2 серпня 2022, 16:02 comments1664
Поділіться публікацією:

Довго йшлося про те, щоб Мадрид почав постачати Україні обіцяні раніше танки Leopard. Тепер Іспанія вирішила, що не постачатиме танки Україні, які знаходилися на військовій базі в Сарагосі. Експертизи показали, що техніка непридатна для використання та небезпечна для людей. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, пише портал El Mundo.

Іспанія відмовилася відправляти танки Україні: названо причину

Танк Leopard 2A4 / фото US Army

Міністр зазначила, що Іспанія, як і раніше, розглядає всі можливості, як допомогти Україні, але щодо танків, які знаходяться в Сарагосі, то їх ніхто відправляти не будуть, насамперед, через плачевний стан військової техніки.

Маргарита Роблес додала, що Іспанія провела відповідні експертизи та встановила непридатність техніки до використання. За словами міністра, танки є небезпечними для військових, які можуть їх використовувати на полі бою. Тому немає жодного сенсу їх відправляти до України.

Варто зазначити, що вперше про передачу потужних танків Leopard 2A4 почали говорити понад місяць тому. Інформація про передачу Україні важкого озброєння від Іспанії з'явилася у ЗМІ 5 червня. Йшлося про зенітно-ракетні комплекси та розконсервовані бойові танки Leopard 2A4. І тільки зараз стало відомо, що це буде неможливо.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українці прожили 160 днів повномасштабного вторгнення. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чому перелом у війні вже розпочався.

Також видання "Коментарі" повідомляло — міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів, як проходить окупація Донецької області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини