Головна Новини Світ ЄС Іспанія відправить винищувачі для патрулювання повітряного простору за російськими літаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанія відправить винищувачі для патрулювання повітряного простору за російськими літаки

Члени НАТО збільшують військову техніку на сході блоку.

23 жовтня 2022, 12:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іспанія, яка є одним з членів НАТО найближчим часом відправить винищувачі для здійснення патрулів у повітряному просторі Румунії та Болгарії. Окрім того, іспанці забезпечать Румунію радаром далекої дії. Такий захід здійснений в рамках інтегрованої протиповітряної оборони НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на іспанське видання Europa Press.

Іспанія відправить винищувачі для патрулювання повітряного простору за російськими літаки

Іспанія відправить винищувачі. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Іспанії повідомило, що вісім літаків прибуде до Болгарії в перші дні листопада. В країні вони виконуватимуть патрулювання та пошук російських літаків, які останніми роками все частіше літають без розпізнавальних знаків та наближаються до кордонів НАТО.

Кількість і час доставлення іспанських літаків до Румунії залишається невідомим.

Минулого року Румунські авіаційні сили під час трьох патрулювань виявили 38 літаків, що не відповідали правилам міжнародної авіації. Видання Europa Press стверджує, що усі вони були російськими.

Окрім того, Іспанія збільшила кількість солдатів у Латвії з 350 до 650 осіб. Такий захід було ініційоване ще до повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України. Також іспанці патрулюють Середземне море і мають місії в повітряних просторах Чорного та Балтійського морів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український футболіст в Іспанії почав збирати гроші на безпілотники Bayraktar для ЗСУ.

Також "Коментарі" писали про президента України, який назвав умову початку переговорів з Російською Федерацією. Такою умовою виявився відхід російських військ з території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.europapress.es/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини