Головна Новини Світ ЄС Країна- союзниця Росії неочікувано заговорила про санкції проти Кремля: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна- союзниця Росії неочікувано заговорила про санкції проти Кремля: що відомо

Влада Сербії може ввести санкції проти Росії

26 січня 2023, 21:50
Поділіться публікацією:

Сербія  допускає  введення санкцій проти РФ в час військового вторгнення  в Україну, коли це  відповідатиме  інтересам країни. Про це, відповідаючи на запитання видання  Euractiv, сказав очільник   МЗС країни Івиця Дачич.

 Країна- союзниця Росії неочікувано заговорила про санкції  проти Кремля: що відомо

Сербія може ввести санкції проти Росії (фото з відкритих джерел)

"Ми засуджуємо порушення територіальної цілісності України і відповідним чином голосували в міжнародних інстанціях. Інше питання, чи ми будемо вводити санкції проти Росії. Це не питання часу чи термінів, це питання, яке стосується наших політичних та економічних інтересів", — пояснив Дачич.

Керівник сербського МЗС пояснив, що Сербія не ввела санкції стосовно РФ з початком окупації Кримського півострова і  на даний час теж, бо влада країни "вважає, що це не буде в її інтересах".

"Якщо щось зміниться на шкоду інтересам Сербії, то наше рішення буде відповідним чином скориговано, тому що в кожний момент ми оцінюватимемо, що є найкращим рішенням для нашої економіки, для нашого становища у світі та для громадян Сербії", — підсумував керівник  МЗС.

Разом з тим, журналісти Euractiv  повідомляють, що введення санкцій стосовно Російської Федерації — ключова вимога  Євросоюзу до сербської влади, щоб зрушити  процес  просування під час переговорів  стосовно членства.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сербія закликає РФ припинити вербувати сербів на війну проти України. Президент Сербії Александар Вучич звернувся із закликом до керівництва Росії припинити спроби вербування сербів для участі у бойових діях на стороні ПВК "Вагнер" на території України. Варто зазначити, що у 2014 та 2015 роках саме громадяни Сербії активно відгукувалися на пропозиції Росії стати найманцями та воювати проти України. Сьогодні немає точних цифр, скільки сербських добровольців воювали проти України у 2014-2015, але військові аналітики мають дані, що йдеться про десятки, а то й сотні бійців.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини