Головна Новини Світ ЄС Криза через російський газ в Європі буде тривати як мінімум до 2025 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза через російський газ в Європі буде тривати як мінімум до 2025 року

Зима близько, а Європа може зіткнутись з великою кризою

7 вересня 2022, 22:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейські лідери намагаються забезпечити комфортне життя для своїх громадян, але зима може створити значні проблеми, особливо зима наступного року. Про це пише інформаційне видання Bloomberg.

Криза через російський газ в Європі буде тривати як мінімум до 2025 року

Криза через російський газ в Європі тривати як мінімум до 2025 року. Фото з відкритих джерел

Європа вводить санкції проти Росії, а РФ зменшує поставки газу. Такі дії призвели до найбільшої енергетичної кризи на Європейському континенті за останні 50 років. За коментарями Bloomberg можна очікувати, що ЄС взимку значно зменшить кількість газу у своїх сховищах, а до наступного опалювального сезону не встигне їх наповнити, адже відмовився від російського енергоресурсу.

Вже відомо, що лідери країн ЄС виділили понад 300 млрд євро на потреби цього опалювального сезону, але наступний рік може бути ще гіршим.

Десь між 2025 і 2027 роками ми побачимо, що ціни в Європі повернуться до того рівня, який був на початку 2021 року, — аналізує глобальний керівник відділу досліджень сировинних товарів Citigroup Inc. Ед Морс.

Голова правління та співзасновник Tellurian Inc. Шариф Сукі стверджує, що через велику залежність ЕС від Москви тепер європейці мають змінити своє життя – менше їздити, рідше вмикати опалення, світло та бути готовим до загального зниження виробництва.

Криза через російський газ в Європі буде тривати як мінімум до 2025 року - фото 2

Така ситуація триватиме до 2025-27 року поки не відновиться рівень поставок газу, як зазначає видання. Адже зараз замінити російський газ неможливо. Одним з великих постачальників газу для ЄС наразі залишається Норвегія, але північна країна не може покрити всі потреби Європи. Інші ж гравці ринку Азербайджан і Алжир не можуть також на сьогодні повністю забезпечити ЄС. Ще один варіант, як Європі врятуватись, розглядаюсь скраплений газ з США та Катару.

Раніше, "Коментарі" повідомляли про чехів, які вийшли на протести, зокрема і через підвищення ціни на газ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини