Головна Новини Світ ЄС Кулеба заявив, що головний план Кремля провалився
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба заявив, що головний план Кремля провалився

Глава Дипмісії ЄС Жозеп Боррель вперше вирушив на Донбас

5 січня 2022, 14:03 comments1076
Поділіться публікацією:

Росія робила все можливе, щоб всередині Європейського Союзу та НАТО не було консенсусу щодо просування підтримки України та допомоги країні у боротьбі з російською агресією. Візит голови Дипмісії ЄС Жозепа Бореля в Україну та відвідування ним лінії розмежування на сході України – зайвий доказ того, що задум Кремля провалився. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у соцмережі Facebook висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба заявив, що головний план Кремля провалився

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр нагадав, що ще у листопаді минулого року, коли Москва почала стягувати свої війська до українського кордону, Київ запропонував своїм європейським партнерам комплексний пакет стримування агресора. Він містиі кілька рівнів: політичний, економічний і рівень безпеки. Візит на Донбас Жозепа Борреля – складник цього комплексного пакету.

За словами Дмитра Кулеби, Європейський Союз – це справді не військовий блок, як, наприклад, НАТО, проте він має можливість ввести жорсткі економічні санкції, якими можливо стримати Росію та відбити у неї бажання розпочати нову війну у Європі.

Глава МЗС наголосив, що головний план Кремля провалився та Росії не вдалося посіяти розбрат всередині об'єднаного навколо України табору союзників. Постійні контакти з Білим домом, робота Комісії Україна-НАТО та сьогоднішній візит Жозепа Бореля на схід України – це яскраві докази того, що Україна та Захід – єдині.

Читайте також на порталі "Коментарі" – говорячи про напружену ситуацію на сході, Кулеба заявив, що Україна опинилася за один міліметр від "червоної лінії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини