Головна Новини Світ ЄС 90% Молдови залишилося без світла: в МЗС викликали посла РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

90% Молдови залишилося без світла: в МЗС викликали посла РФ

Майже 90% Молдови залишилися без світла через ракетні удари РФ

24 листопада 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Близько 90% споживачів у Молдові лишилися без світла через ракетні удари Росії по енергетичних об'єктах України. Відтак, у Міністерство закордонних справ Молдови викликали російського посла. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на міністра закордонних справ Молдови Ніку Попеску в інтерв'ю BBC Newshour.

90% Молдови залишилося без світла: в МЗС викликали посла РФ

У Молдові зникло світло (фото з відкритих джерел)

"Я бачу дуже мало вогнів, 90% країни без електрики", — сказав дипломат.

За інформацією Ніку Попеску, 23 листопада в Молдові перестали їздити тролейбуси, не працювали світлофори, не було водопостачання.

"Традиційно ми імпортуємо електроенергію з України та Румунії. В останні півтора місяця були перебої, але сьогодні блекаут набагато гірший", — пояснив Попеску.

Дипломат заявив, що Росія спеціально атакувала Україну, аби нашкодити, в тому числі, й Молдові. Окрім цього, він допустив, що в його країні може трапитися гуманітарна криза, адже деякі люди можуть поїхати з країни через проблеми зі світлом і газом.

 24 листопада, через масові відключення світла в країні до МЗС Молдови викликали посла РФ Олєга Васнєцова.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що  у Молдові розповіли, як ракетні удари РФ по Україні, впливають. Через ракетні удари Росії по енергетичній інфраструктурі України, в сусідній Молдові почалися проблеми з енергопостачанням. Тож у країні обурені черговим терактом Кремля. Про це  заявив в Twitter віце-прем'єр-міністра та міністра закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску. Посадовець розповів, що у частині країни люди відчувають збої в енергетичній системі. А все тому, що російські ракети влучили в українські міста та важливу інфраструктуру.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини