Головна Новини Світ ЄС Латвія відповіла на погрози Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія відповіла на погрози Кремля

Президент Латвії вважає, що Путін продовжує намагатися розхитувати західне суспільство у його підтримці України

6 грудня 2023, 14:00 comments1926
Поділіться публікацією:

Заява російського диктатора Володимира Путіна про те, що в Латвії нібито обмежують права російськомовних, — це спроба розхитати західне суспільство та різними способами зменшити підтримку України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Латвії Едгарс Рінкевичс, пише видання "Neatkarīgā".

Латвія відповіла на погрози Кремля

Едгарс Рінкевичс. Фото: із відкритих джерел

"Путінська загроза... Це політика залякування. Останнім часом у російській пропаганді поширена думка про те, що всі їхні громадяни або ті, хто належить до "русского мира", зазнають жорстокого поводження. По суті, це спроба прикрити всі злочини, які творить Росія в Україні", — зазначив Едгарс Рінкевичс.

Президент Латвії зазначив, що заява Путіна, "це була навіть не пряма загроза, а скоріше спроба розворушити і запросити до якихось антидержавних дій тих, хто все ще почувається, що належить до "російського світу" і думає, що вони все ще живуть у Російська імперія.

При цьому Рінкевичс нагадав, що росіяни, які живуть у Латвії, не піддаються дискримінації, але є цілком законні вимоги — знати національну мову, а вона є основою кожної країни. Однак у Росії з тими, хто дотримується іншої думки або з тими, хто не вміє спілкуватися російською мовою, немає демократичних дискусій.

"З цього погляду: це частина стратегічного наративу, в якому домінують зусилля із залякування. Останнім часом я відчуваю, що робляться спроби розколоти не лише наше суспільство, а й західне суспільство, щоб у різний спосіб зменшити підтримку України — у практичному, політичному та моральному аспекті", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Володимир Путін робить ставку на 2024 рік: чи готовий він до відкритої війни із Заходом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини