Головна Новини Світ ЄС Лише одна країна ЄС не підписала заяву, яка засуджує Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Лише одна країна ЄС не підписала заяву, яка засуджує Росію

Серед країн Європейського Союзу Угорщина стала єдиною, яка не підтримала засудження Росії щодо війни в Україні.

17 липня 2024, 09:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця зачитав заяву у Раді Безпеки від урядів понад 50 країн у якій засуджується російська агресія проти України. Заяву підтримали всі члени ЄС, крім Угорщини.

Лише одна країна ЄС не підписала заяву, яка засуджує Росію

Сергій Кислиця. Фото з відкритих джерел

Сергій Кислиця опублікував у Facebook допис, у якому повідомив про заяву більш ніж 50 країн, які засуджують Росії за її повномасштабне вторгнення в Україну.

"Ми знову підтверджуємо наше рішуче засудження агресії Російської Федерації проти України та підтверджуємо нашу непохитну підтримку політичної незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах", — йдеться в повідомленні.

Заява була зроблена перед початком засідання Ради Безпеки ООН на тему "Багатосторонньої співпраці для більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку", яку організувала Росія.

За словами Кислиці, організоване Росією засідання не має відвертати міжнародну спільноту від її грубих порушень. Крім того, Кислиця назвав таку тему у Радбезі ООН "яскравим доказом лицемірства" РФ.

"Ми знову закликаємо Російську Федерацію припинити цю безглузду війну проти України та забезпечити повне, негайне та безумовне виведення всіх російських сил і військової техніки з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", — прочитав Кислиця спільну заяву.

Угорщина стала єдиною країною ЄС, яка не підписала засудження Росії. Крім Угорщини серед інших європейських країн, які не підписали декларацію опинилась також дружня до Росії Сербія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЄС відповіли на лист прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо його спроби закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Сергій Кислиця розповів, як Україна змогла зібрати засідання Радбезу ООН щодо російського удару по дитячій лікарні, попри те, що там головує Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини