Головна Новини Світ ЄС Макрон закликав переглянути правила Шенгенської зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон закликав переглянути правила Шенгенської зони

Президент Франції переконаний, що варто переходити до активних дій та створити спеціальні органи безпеки для захисту кордонів

5 листопада 2020, 19:07
Поділіться публікацією:

На фоні терактів, які прокотилися європейськими країнами, президент Франції планує взяти під контроль кордони країни та  переглянути норми і правила Шенгенської зони. 

Макрон закликав переглянути правила Шенгенської зони

Фото: ГазетаРу

Президент Франції закликав переглянути принципи за якими існує Шенгенська зона, а також посилити контроль та захист зовнішніх кордонів Європи. Він вважає, що треба переходити до активних дій та створити спеціальні органи безпеки.

"Теракти, які сталися у Франції, і яких кілька днів тому зазнала Австрія у Відні, продемонстрували, що небезпека тероризму існує скрізь. Потрібно, щоб Європа посилила свою реакцію. Франція робить це, подвоюючи свої сили", — повідомляє Макрон.

Президент пообіцяв представити відповідні пропозиції вже у грудні 2020 року.

Також Макрон повідомляє, що для реалізації оголошених задумів щодо контролю прикордонних  територій, планується  збільшити кількість працівників поліції, жандармерії та збройних сил країни. 

Нагадаємо, що це не перша спроба французького президента укріпити кордони Шенгенського простору. У 2019 році Емманюель Макрон вказував на важливості створення спільної прикордонної поліції ЄС для посилення перевірок на кордонах.

Також у 2015-му Франція практикувала посилення прикордонного контролю після терористичних актів, а жорстоке вбивство людей в церкві в Ніцці, яке сталося минулого тижня, спонукало Макрона повернутися до теми безпеки кордонів. 

Канцлер Австрії Себастіан Курц підтримав плани французького президента та заявив про заплановані переговори з головою Європейської Комісії для спільного  розв'язання питання безпеки на кордонах Шенгену. 

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли деталі теракту у Відні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини