Майже половина жителів країни ЄС проти того, щоб блок надавав Україні допомогу: про кого йдеться

Угорщина продовжує підривати єдність ЄС щодо підтримки України

Недавнє опитування показало, що 46% угорців вважають, що Європейський Союз не повинен жодним чином підтримувати Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить опитування компанії Závecz Research на замовлення порталу 24.hu.

Згідно з результатами опитування, 46% угорців вважають, що Європейський Союз не має жодним чином підтримувати Україну. У той же час третина опитаних (32%) є більш зговірливими та підтримали б допомогу ЄС через фінансові, економічні та гуманітарні кошти, а 16% – також надіслали б Україні зброю та військову техніку.

Проти допомоги Україні з боку ЄС в Угорщині частіше висловлюються жінки, ніж чоловіки (54% проти 38%), люди молодого та середнього віку (47% та 51% відповідно) та люди без середньої освіти (54%).

Напередодні стало відомо, що Угорщина на зустрічі послів ЄС заблокувала схвалення проекту переговорної рамки щодо вступу України до Євросоюзу через питання прав нацменшин.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Угорщина продовжує "грати у свою гру" всередині Європейського Союзу, продовжуючи будувати партнерські відносини як з Мінськом, так і з Москвою. Так уряд Угорщини підписав угоду з Білоруссю про допомогу у будівництві другої угорської атомної електростанції. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє Reuters.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Петер Сійярто закликав російських туристів відвідати Угорщину, яка їх "радісно вітатиме". Угорський міністр підкреслив, що офіційний Будапешт продовжує видавати шенгенські візи жителям країни-агресора. Саме тому, за його словами, росіяни можуть одержати таку візу без проблем.