Головна Новини Світ ЄС Загроза з боку РФ: як Меркель порадила ЄС реагувати на російську агресію
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза з боку РФ: як Меркель порадила ЄС реагувати на російську агресію

Санкції проти Росії мають бути введені у разі, якщо ситуація на сході України чи на білорусько-польсьскому кордоні загостриться

26 листопада 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

25 листопада в Берліні відбулася спільна прес-конференція канцлера Німеччини Ангели Меркель та її польського колеги Матеуша Моравецького. На заході Ангела Меркель заявила, що Європейський Союз має бути готовим увести додаткові санкції проти Росії. Про це повідомляє Reuters.

Загроза з боку РФ: як Меркель порадила ЄС реагувати на російську агресію

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розмовляють із ЗМІ після переговорів у Берліні - Reuters

Канцлер Німеччини заявила, що ЄС має бути єдиним у питаннях "озброєння" Білоруссю мігрантів проти Польщі та розгортання Росією військ поблизу кордону з Україною.

"Будь-яка подальша агресія проти суверенітету України матиме високу ціну", — сказала Меркель, додавши, що розрядження ситуації завжди має бути кращим варіантом.

Пізніше вона розмовляла телефоном з президентом України Володимиром Зеленським. У його офісі повідомили, що вони домовилися про необхідність скоординованої реакції на "загрози" з боку Росії.

І Росія, і Україна цього тижня провели військові навчання після тижнів зростання напруженості між Києвом і Москвою, тоді як тисячі мігрантів з Близького Сходу та інших гарячих точок застрягли на східному кордоні Європейського Союзу в кризі, яку, за словами блоку, спровокували білоруси. 

Польща направила на кордон військових і поліцію, щоб не допустити перетину груп мігрантів з Білорусі. Моравецький сказав, що цим Польща захищає ЄС і Німеччину від "великої хвилі" мігрантів і зазначив, що блок повинен розглянути додаткові санкції проти Мінська.

Хоча Меркель зазначила, що, на її думку, Польща робить усе можливе, щоб уникнути подальшої ескалації на кордоні, проте висловила занепокоєння щодо складних умов, з якими стикаються мігранти з обох сторін, заявивши, що Німеччина хоче бачити "гуманні" умови для мігрантів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Меркель та Лукашенко обговорили міграційну кризу, що відбувається на прикордонні між Євросоюзом та Білоруссю. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини