Головна Новини Світ ЄС Мирна місія Орбана: ЄС готує спільну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Мирна місія Орбана: ЄС готує спільну відповідь

У ЄС не готові миритися з візитом Орбана до Росії

11 липня 2024, 11:50 comments2439
Поділіться публікацією:

Лідери країн Європейського Союзу готують спільну відповідь на вільну дипломатію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, намагаючись провести червону межу під його неоднозначним візитом до російського диктатора Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Мирна місія Орбана: ЄС готує спільну відповідь

Орбан та Путін. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на джерела, обізнані з ходом обговорення, вчора в кулуарах саміту лідерів країн НАТО у Вашингтоні неформальні групи лідерів ЄС обговорювали ідеї, включаючи спільний лист Віктора Орбану, в якому вони чітко висловлювали своє обурення та вимагали припинити його несанкціоновані зовнішньополітичні.

"Досить. Зараз багато роздратування та обговорень того, як відповісти", — сказав один із співрозмовників.

Другий співрозмовник сказав, що ще одна пропозиція – це скликати спеціальну зустріч міністрів у справах ЄС, присвячену виключно розгляду провин у Угорщині.                                                                                

Більшість також підтримала юридичну оцінку, згідно з якою Орбан "поставив під загрозу" спільні цілі ЄС та порушив правила зовнішньополітичної "солідарності".

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час саміту НАТО прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Два лідери обговорювали "мирну місію" глави угорського уряду. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в X-акаунті Орбана.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Віктор Орбан розповів, яке рішення Володимира Зеленського здивувало Володимира Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини