Головна Новини Світ ЄС Може, але не хоче: Захід розгромно викрили в брехні, яка стосується підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Може, але не хоче: Захід розгромно викрили в брехні, яка стосується підтримки України

Захід не поставляє Україні достатню кількість зброї, бо нібито не може наростити її виробництво, втім це неправда

8 вересня 2024, 14:47 comments2668
Поділіться публікацією:

Економіст Павло Вернівський заявив, що категорично не сприймає будь-які аргументи, що Захід не може наростити виробництво зброї.

Може, але не хоче: Захід розгромно викрили в брехні, яка стосується підтримки України

США, ЄС, Україна

В першу чергу, відзначає експерт, нарощування виробництва це завжди питання фінансування та інвестицій. За його словами, навіть коли Китай ставив за ціль перетворитись на світову фабрику, то спочатку він інвестував в нові заводи.

Вернівський стверджує, якщо є дефіцит якоїсь сировини — це питання також вирішується новими інвестиціями. При цьому проблеми із підготовкою кадрів, теж можна вирішити, говорить експерт, і додає, що насправді вирішити можна всі проблеми, якщо є бажання.

"І якщо Китай, який ще 30 років тому не мав науково-технічної бази, ні фахівців, ні освіти, але зміг всі ці питання вирішити. То більш розвиненим країнам вирішити це питання ще простіше. І я абсолютно не згоден з тими, хто розповідає, що вони не можуть збільшити виробництво. Можуть, але не хочуть. А чому не хочуть? О це вже інше питання", — відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Заході говорять про те, що їм не вистачає потужностей, аби наростити виробництво зброї для потреб України. Окрім того, міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що найближчим часом не вдасться повністю забезпечити потреби України в боєприпасах для протистояння російській агресії.

Зокрема, на запитання, коли міжнародні партнери зможуть повністю задовольнити потреби України шляхом закупівель боєприпасів у третіх країн або завдяки власному виробництву, Брекельманс відповів, що, враховуючи масштаб російської агресії, Україні знадобиться ще більше ресурсів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини