Головна Новини Світ ЄС Може зникнути, як країна: Науседа зробив насторожуючу заяву про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Може зникнути, як країна: Науседа зробив насторожуючу заяву про Україну

Литовський лідер не сумнівається, що партнери щодо ЄС точно знайдуть рішення, як не залишити Україну без підтримки

27 жовтня 2023, 17:27 comments5881
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа впевнений, що країни-члени ЄС зможуть знайти розуміння щодо подальшої фінансової підтримки України, про яку зараз йдуть дискусії. При цьому блок має допомогти Україні не зникнути як державі. Адже ризики дуже великі. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "LRT".

Може зникнути, як країна: Науседа зробив насторожуючу заяву про Україну

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото з відкритих джерел

"Незважаючи на всі виклики на Близькому Сході, ми маємо шукати не лише військову допомогу, а й допомогти Україні не розвалитися як економіці, не розвалитися як державі, що неможливо без фінансових вливань", — заявив президент Литви.

За його словами, наразі європейські лідери не домовилися про те, звідки мають взяти гроші для створення фонду підтримки України. Поки що дискусії тривають, адже в той час, як представники одних країн вважають, що фінанси для України треба брати за рахунок скорочення коштів за іншими напрямками, представники інших держав блоку наполягають на тому, що кожна країна ЄС має знайти власні джерела для надання допомоги.

При цьому литовський лідер не має сумнівів, що Україна отримає підтримку від європейських партнерів після завершення переговорів про фінансові ресурси.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підтримка України гальмується як США, так і ЄС. Новообраний речник Палати представників Майк Джонсон заявив, що фінансування для допомоги Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо, а не одним пакетом, як пропонував Білий дім. Євросоюз поставив нам менше третини із обіцяного мільйона снарядів. А прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та його новопризначений словацький колега Роберт Фіцо привселюдно закликають ЄС припинити надавати Україні військову допомогу. Крім того, Угорщина блокує виділення траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, який використовують для військової підтримки України, а також не дає країнам Євросоюзу узгодити довгострокове надання нашій країні 50 млрд євро. Про що говорить те, що відбувається? Як ситуація може розвиватись далі? Чи може Україна залишитися без підтримки провідних союзників? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини