Головна Новини Світ ЄС МЗС Угорщини викликав українського посла: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Угорщини викликав українського посла: що відбувається

Угорці незадоволені критикою Києва угоди про постачання російського газу

28 вересня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

МЗС Угорщини викликав українського посола в країні. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто.

МЗС Угорщини викликав українського посла: що відбувається

Підписання контракту на постачання газу, фото Facebook

Міністр звинуватив Київ у порушенні суверенітету та інтересів національної безпеки. Причиною послужила реакція України на контракт про постачання російського газу, який підписали представники "Газпрому" і угорської енергетичної компанії MVM.

"Ми вважаємо серйозним порушенням нашого суверенітету і це суперечить інтересам національної безпеки, це бажання перешкодити безпечному газопостачанню нашої країни, опалення будинків угорського народу і роботі промисловості", — повідомив Петер Сійярто.

Міністр також додав, що українці не мають до цього ніякого відношення. Також в МЗС Угорщини назвали цей крок недружнім, особливо після тієї кількості допомоги, яке отримувала Україна. Угорщина попросила Україну припинити спроби втручання в її суверенітет.

Раніше Угорщина підписала з російською компанією контракт на поставку газу на 15 років по 4,5 млрд кубометрів газу в рік. Україна розкритикувала таку угоду, назвавши її економічно необгрунтованою.

Раніше портал "Коментарі" аналізував, чи варто очікувати потепління відносин між Угорщиною та Україною. Політолог, кандидат політичних наук, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі не вважає, що можна очікувати будь-яких істотних проривів у двосторонніх відносинах за підсумком візиту глави угорського МЗС до Києва. Політичний експерт Сергій Таран акцентує, що натягнуті відносини України і Угорщини — не щось унікальне в угорській політиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини