Головна Новини Світ ЄС На Росію чекають десятки років рецесії: в ЄС зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

На Росію чекають десятки років рецесії: в ЄС зробили заяву

Поки Росію душитимуть санкціями, Україна продовжить отримувати всю необхідну підтримку

17 січня 2023, 17:07 comments1393
Поділіться публікацією:

Навіть якщо припиниться російсько-українська війна і будуть спочатку ослаблені, а потім і зовсім скасовані західні санкції – російська економіка не зможе швидко відновитись. Санкції проти Росії занурять російську економіку в рецесію, яка триватиме десятиліттями. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі зробила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

На Росію чекають десятки років рецесії: в ЄС зробили заяву

Кремль. Фото: з відкритих джерел

"Ми вводимо найсильніші санкції проти РФ, які занурюють економіку Росії в рецесію на десятиліття, і її індустрія позбавляється сучасних та критичних технологій", — заявила Урсула фон дер Ляйєн.

Глава Єврокомісії запевнила, що агресивна війна Росії не залишиться безкарною. Також вона пообіцяла українцям, що "непохитна підтримка України" з боку Заходу не послабшає.

За словами Урсули фон дер Ляйєн, за останній рік Україна кардинально перевернула світ і надихнула Європу, і тепер немає жодних сумнівів у тому, що Європа завжди буде з українським народом і не відмовиться від підтримки українців лише, скільки це буде необхідно.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російські війська втратили вбитими майже 117 тисяч людей. Також російська армія втратила понад 3,1 тис. танків, 6,2 тис. інших бронемашин, зазнала відчутних втрат в іншій техніці.

На тлі важких втрат і загалом невдалого перебігу війни Кремль анонсував збільшення російської армії до 1,5 мільйона людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ є план на найближчі півроку щодо війни в Україні: в ISW озвучили подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – влада Сербії закликає РФ припинити вербувати сербів на війну проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини