Головна Новини Світ ЄС НАТО перехопило російські винищувачі над Польщею та Швецією: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО перехопило російські винищувачі над Польщею та Швецією: подробиці

Авіація НАТО перехопила російські винищувачі

5 жовтня 2022, 18:54 comments1956
Поділіться публікацією:

Чотири російські винищувачі перехопили у повітряному просторі Польщі, а після Швеції. Для цієї місії військово-повітряні сили Італії задіяли свої літаки-винищувачі. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на інформацію ВПС Італії у Twitter.

НАТО перехопило російські винищувачі над Польщею та Швецією: подробиці

Російські винищувачі перехопили над Польщею та Швецією (фото з відкритих джерел)

"Ще один терміновий зліт винищувачів Eurofighter ВПС Італії, що беруть участь у діяльності з охорони повітряного простору в Польщі, для перехоплення чотирьох російських винищувачів після того, як вони увійшли в повітряний простір спочатку Польщі, а потім Швеції, перш ніж вони були змушені повернутися в повітряний простір Калінінграда", — йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що це не перше порушення російської авіації. Наприкінці вересня винищувачі РФ  вже перехоплювали італійські літаки.

1 серпня німецькі, угорські та італійські літаки взяли на себе патрулювання повітря над балтійським регіоном в рамках місії НАТО.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Пєсков розповів, чи зібрався Путін змінювати статус "спецоперації" в Україні. У мережі почала активно розповсюджуватись інформація про те, що президент Росії Володимир Путін планує змінити статус так званої "спецоперації" в Україні на "контртерористичну". Проте речник глави Кремля Дмитро Пєсков спростував це. Коментуючи вищезгадану інформацію, головний рупор Кремля заявив, що це фейк, проте зазначив, що зміна статусу "цілком і повністю прерогатива верховного головнокомандувача, президента країни". На сьогоднішній момент жодних таких рішень не приймалося, йдеться про спеціальну військову операцію, яка триває.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини