Головна Новини Світ ЄС Не дамо більше грошей: хто в ЄС проти плану Єврокомісії виділити Україні 50 млрд євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Не дамо більше грошей: хто в ЄС проти плану Єврокомісії виділити Україні 50 млрд євро

Віктор Орбан виступив проти плану Єврокомісії виділити Україні 50 млрд євро

30 червня 2023, 17:27 comments5856
Поділіться публікацією:

Одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти плану Єврокомісії щодо надання Україні більшої фінансової підтримки. Відповідну заяву Орбан зробив під час виступу в ефірі державного радіо у п'ятницю, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Не дамо більше грошей: хто в ЄС проти плану Єврокомісії виділити Україні 50 млрд євро

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

"Зрозуміло одне, ми, угорці, ... не дамо більше грошей Україні, поки вони не скажуть, куди пішли попередні близько 70 мільярдів євро", – заявив угорський прем'єр.

За словами Орбана, Угорщина досі не отримала доступу до коштів із фонду, який фінансується за рахунок попереднього сумісного кредиту європейських країн.

Угорщина та Польща є єдиними членами ЄС, які не отримали коштів на відновлення, які Єврокомісія заблокувала через звинувачення в тому, що уряди цих країн завдають шкоди демократії та верховенству права.

Варто нагадати, 20 червня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запропонувала виділити Україні 50 мільярдів євро фінансової допомоги у вигляді грантів та кредитів.                                        

За словами фон дер Ляйєн, ця допомога забезпечить перспективу та передбачуваність для уряду в Києві, а також "стимулюватиме інших донорів активізуватися".                                         

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина категорично проти імпорту українського зерна: Віктор Орбан знайшов пояснення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Угорщина виступатиме проти євроінтеграції України, доки не буде вирішено проблему з правами нацменшин у Закарпатті. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валентина

2 липня 2023, 15:41

Сашко , не звіздіть,людям роздають,ми у минулому році отримали допомогу,а тепер виплачують за постраждале майно.Якщо Вам не положено,то це не означає,що людям нічим не допомагають.

Тарас

1 липня 2023, 22:11

Орбан молодец, патриот СВОЕЙ страны.

Сашко

1 липня 2023, 15:46

Володимир, ви бачу грамотна людина... получається розумієте неграмотного ). Дибіли біля корита... Гнати пора в шию...Бо неостанеться скоро кому... думаю розумієте...

Володимир

1 липня 2023, 11:10

Сашко , перш за все, щоб обзивати когось дурнем навчись грамоті: не бачити, розтягнуть, ні копійки.

Микола

30 червня 2023, 19:21

Орбану більше треба турбуватись про те, як у майбутньому будуть зашнуровуватись його черевики...

Сашко

30 червня 2023, 18:21

Який дурень ще дає Україні ? Європа хіба ви небачите що тут все розтянуть по карманах нікопійки людям.... кому ви даєте ?. брехуни крадуни ... жебраки.


Новини