Головна Новини Світ ЄС Не тільки Україна: як ракетна атака РФ може вплинути на енергосистеми сусідніх країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Україна: як ракетна атака РФ може вплинути на енергосистеми сусідніх країн

Ракетна атака на Україну може вплинути на енергосистеми сусідніх країн, сказав Глущенко

15 листопада 2022, 19:53
Поділіться публікацією:

Ракетний масований обстріл, що РФ здійснила по енергетичній інфраструктурі України  15 листопада, може також вплинути й на енергосистеми деяких сусідніх країн. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Facebook-сторінку Міністерства енергетики України.

Не тільки Україна: як ракетна атака РФ може вплинути на енергосистеми сусідніх країн

Ракетний обстріл росіян може вплинути на енергосистеми сусідніх країн (фото з відкритих джерел)

У повідомленні міністр енергетики України Герман Глущенко заявив, що це наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни.

"Влучання відбуваються по всій українській енергосистемі: як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії. Ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, а й на енергосистеми деяких наших сусідів", — розповів міністр.

Саме тому, по всій Україні запровадили аварійні відключення.

"Після поразок на військовій і міжнародній аренах ворог здійснює чергову спробу терористичного реваншу", — заявив він.

Окрім цього, Галущенко звернувся до українців та попросив людей з розумінням поставитися до критичної ситуації з енергопостачанням, зберігати спокій 

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що скільки ракет випустила РФ сьогодні. 5 листопада російські окупанти завдали по Україні наймасованішого удару. Росіяни випустили близько 100 ракет по українських містах. Про це повідомив  спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. На той момент він повідомив, що вже випущено 80 ракет і летить ще 20. Окупанти перевищили 10 жовтня, тоді було 84 ракети, а сьогодні вже сотня. Окрім цього, Юрій Ігнат повідомив, якими ракетами обстрілювали Україну. Зокрема, це — ракети Х-101 та Х-555, традиційно з Каспію та Ростовської області. Решта ракет типу "Калібр" з акваторії Чорного моря, повідомив він.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини