Головна Новини Світ ЄС Не треба чекати закінчення війни: до якого кроку з РФ Орбан закликав ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Не треба чекати закінчення війни: до якого кроку з РФ Орбан закликав ЄС

Орбан закликав ЄС відновити дипломатичні відносини з Росією

16 липня 2024, 12:32
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа голові Європейської ради Шарлю Мішелю після того, як здійснив своє "миротворче" турне. Серед іншого він запропонував Євросоюзу відновити дипломатичні відносини з Росією вже зараз, незважаючи на те, що російсько-українська війна триває і Путіна продовжує робити ультимативні заяви у бік Заходу. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє німецький таблоїд "Bild".

Не треба чекати закінчення війни: до якого кроку з РФ Орбан закликав ЄС

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

У листі Віктор Орбан навів свою "коротку оцінку" нещодавніх переговорів із лідерами України, Росії, Китаю, Туреччини, Дональдом Трампом та додав "деякі пропозиції для вашого розгляду".

"Загалом можна констатувати, що інтенсивність військового конфлікту найближчим часом радикально зросте", — заявив глава угорського уряду.

У своєму листі Віктор Орбан закликає Європейський Союз до переговорів з Китаєм щодо "мирної конференції", відновлення дипломатичних відносин з Росією та "політичного наступу" на країни Півдня, чию "повагу ми втратили через нашу позицію щодо війни в Україні".

Потім він пише про свої переговори в США, які відбулися до замаху на Дональда Трампа. При цьому Орбан критикує чинного президента США Джо Байдена.

"Діючий президент докладає величезних зусиль, щоб залишитися в гонці. Очевидно, що він не в змозі змінити нинішню провоєнну політику США, і тому від нього не можна очікувати на нову політику", — заявив Віктор Орбан.

Зазначимо, раніше стало відомо, що Віктор Орбан передав лідерам ЄС свій "мирний план" щодо війни Росії проти України з цілями та термінами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністри закордонних справ Європейського Союзу мають намір знехтувати самітом із закордонних справ у Будапешті у серпні, організувавши власний "формальний" саміт на той же час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини