Немовляти є рознощиками Covid-19 - ЄС

Така заява змінила плани багатьох європейців, у яких законодавчо обмежена кількість "контактів" під час святкування Нового року та Різдва

Бельгійський уряд оголосив, що немовлята теж вважаються "контактними особами", які можуть заразити людину коронавірусом. Така заява змінила плани багатьох бельгійців, у яких законодавчо обмежена кількість "контактів" під час святкування Нового року та Різдва. Про це пише The Brussels Times.

"Діти до 12 років вважаються "контактом" для обіймів", - сказав виданню Ів Стівенс з кризового центру.

"Правило про те, що діти до 12 років вважаються "контактами" для обіймів в приміщенні, можна застосувати й до немовлят", - пояснив Brussels Times співробітник інфолінії для консультацій з питань коронавірусу.

Це означає, що брати з собою дитину в гості на Різдво або в інший час заборонено - міра, що має далекосяжні наслідки для багатьох повсякденних ситуацій.

Наприклад, матері-одиначці з малюком не дозволять увійти в чужий будинок на Різдво, якщо тільки дитина не залишиться вдома. Якщо він є "контактною особою" матері, то бере участь при підрахунку загальної кількості "контактів" матері на даному заході.

Ця незрозуміла для українців схема діє не тільки в Бельгії. Уряд встановлює обмежену кількість "контактних" осіб, з якими може взаємодіяти людина, щоб уникнути поширення коронавірусу. Таке обмеження більш ніж підтвердило свою ефективність, як показало зменшення кількості заражених в Бельгії за останні місяці.

Нагадаємо, сьогодні ЄС і Великобританія уклали торговельну угоду Brexit через рік переговорів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Бельгії прийняли новий закон про вакцинацію, який викликав хвилю критики в ЄС.